Péřové spacáky Warmpeace Solitaire

- Categories : Recenze a testy

Warmpeace Solitaire 250, 500 a 1 000 jsou peřáky plněné husím peřím a v roce 2018 je Pavel Habětín představil jako druhou řadu, vedle oblíbené a lety prověřené řady spacáků Viking.

Oproti modelům Viking jsou spacáky Warmpeace Solitaire určeny pro náročnější uživatele u kterých se předpokládá, že budou ve spacáku trávit více času a ponesou ho i častěji na zádech. Peřáky jsou plněné husím peřím a jejich svrchní látka je ultra lehký nylon Colibri 15D s vodoodpudivou DWR úpravou.

Péřové spacáky Warmpeace Solitaire

Na uši nefouká a nohy nezebou

U spacáků Solitaire 500 a Solitaire 1 000 je otvor kapuce ve tvaru písmeno O a tedy poměrně uzavřený. Oceníte to hlavně při spaní pod širákem, když pofukuje. Zkrátka nenafouká vám do uší a za krk. Naopak letní peřák Solitaire 250 má otevřenou kapuci - nekapuci a nemá ani límec kolem krku. Ušetřilo se dost na váze (váží jen 570 g*)a pro letní přespávání to postačuje.

Při výběru máte u všech třech modelů možnost zvolit, jestli chcete klasické provedení, nebo Extra Feet. Co to je? Extra feet spočívá v tom, že 5 spodních komor obsahuje o 30 % více péřové náplně. Zimomřiví lidé tak mají možnost dopřát si konečně klidné spaní. Teda pokud vás nenavštíví grizli nebo jiná havěť. Osobně jsem tuto variantu vyzkoušel a byl jsem z ní příjemně nadšený. Od kolen dolů je větší teplo opravdu znát a tak Extra Feet vřele doporučuji.

Péřové spacáky Warmpeace Solitaire detail  Péřové spacáky Warmpeace Solitaire detail kapuce

Zabalit a jít

Spacáky Warmpeace Solitare mají skvělé obaly. Oba dva. Ten skladovací se hodí, protože mi manželka nebrble, že mám roztažený peřák na skříni. Kompresní obal má silikonovou úpravu, takže nepropustí vlhkost. Není nepromokavý, ale s vysokou vzdušnou vlhkostí si poradí, i když jej ponesete celý den na batohu. A moc se mi líbí, že víko obalu je na jedné straně přišité, takže odpadá lamentování při balení spacáku.

Jednotlivé spacáky a jejich parametry si můžete otevřít a prohlédnout pod článkem. A jestli si myslíte, že by se tyto fotky mohly líbit dalším lidem, můžete jej sdílet na sítích.

Přeji šťastnou volbu při výběru a jestli jste dočetli až sem, tak máte nárok na "dárek". Při zakoupení spacáku Warmpeace Solitaire na našem e-shopu vám k němu zdarma přibalíme prací prostředek na péřové vybavení od firmy Grangers. Napište si o něj v košíku :)

Velikosti spacáků Warmpeace Solitaire v kompresním obalu

Srovnání velikosti spacáků Warmpeace Solitaire

Peřáky spacáky Warmpeace Solitaire

Hodnoty spacáků Warmpeace Solitaire

Warmpeace Solitaire 250  Warmpeace Solitaire 500  Warmpeace Solitaire 1000

Sdílet