Batohy Rab AEON

- Categories : Recenze a testy

Tři nové řady batohů Rab AEON vznikly v úzké spolupráci se značkou Lowe Alpine. Obě firmy vlastní mateřská firma Equip outdoor UK a tak příběh, který začal Jeff Lowe před více než padesáti lety, pokračuje dál v batozích Rab.

Po sérii příručních mini batohů Tensor a urban batohů Rab přichází hned se třemi řadami malých batohů. Jsou to turistické AEON, běžecké AEON LT a nepromokavé běžecké AEON ULTRA.

Každý je jiný a všechny mají jedno společné

Zádový systém Air Contour X™ s lehkými ramenními popruhy efektivně rozkládá zatížení mezi ramena a bedra. Přizpůsobuje se pohybům těla při chůzi, poklusu, lezení po skále i jízdě na kole.

Na batohy snadno připevníte trekové hole, turistický cepín i cyklistické světlo. Použité materiály nesají vodu, jsou pohodlné, odolné a tvarově stálé. Batohy jsou na první dotyk nečekaně lehké aniž by se ubralo na jejich pevnosti a odolnosti.

Batohy AEON

Rab Aeon

Jde o jednokomorové jednodenní batohy ve třech velikostech pro muže a třech velikostech pro ženy

Největší z nich, pánský 35 a dámský 33 litrový, mají uzavírání s vrchlíkem na sponu, ostatní velikosti se uzavírají dlouhým zipem YKK.

U všech můžete nastavit délku zad, což u takto malých batohů není zvykem. Takto svůj náklad pohodlně ponesou i vyšší postavy. Všechny batohy mají krásně zpracované vedení bederního pásu s výztuhami a kapsami.

 

 

Batohy AEON LT

Rab Aeon LT

DNA batohů řady LT je běh. Jsou určeny pro běžce, kteří se potřebují trochu více nabalit. 

Jsou to ultralehké batohy s otevíráním na zip. Perfektně padnoucí ramenní popruhy ve tvaru vesty mají prostorné kapsy na pití, mobil aj. Díky dvěma prsním popruhům a širokému vedení v oblasti boků batoh velmi pěkně sedí. Vychytávkou je velká boční kapsa přístupná za chůze.

Materiály a anatomie batohu jsou použity a navrženy tak, aby byl design perfektně funkční.

 

 

Batohy AEON ULTRA

Rab Aeon ultra

Tyto batohy jsou zcela nepromokavé. Mají podlepené švy. Uzavírají se srolováním horního okraje, stejně jako vaky na vodu.

Menší 20 l je určený na běh a závodní použití. Bederní pás i ramenní popruhy jsou stejné, jako u batohů LT. 

Větší 28 l bude vhodnější pro ultra light turistiku. Má ramenní popruhy stejné jako řada LT, ale turistický bederní pás je s kapsami. 

 

 

Podívejte se na všechny batohy Rab.

 

Sdílet