• TOP

    • Doprava zdarma

    • Spacák Rab Mythic Ultra 360
      Spacák Rab Mythic Ultra 360
      Spacák Rab Mythic Ultra 360
      Spacák Rab Mythic Ultra 360
      Spacák Rab Mythic Ultra 360
      Spacák Rab Mythic Ultra 360
      Spacák Rab Mythic Ultra 360
      Spacák Rab Mythic Ultra 360
      Spacák Rab Mythic Ultra 360

      Spacák Rab Mythic Ultra 360

      15 419 Kč

      12 743 Kč bez DPH

      16 580 KčSleva 7 %

      Péřový spacák Rab Mythic Ultra 360  - naprostá špička ve světě outdooru. Rab limit –8 °C, hmotnost 606 gramů. Hydrofobní husí peří s plnivostí 900 cuin.

      Barva :

      Název barvy : Černá

      Množství:
      Skladem na prodejně
      Odešleme do 24 h.

      Spacák Rab Mythic Ultra 360

      V roce 2018 se Rab ukázal s takřka dokonalým spacím pytlem Mythic 400. Rab Mythic Ultra 360 ovšem naprosto mění hru a je skvělým příkladem toho, čeho lze dosáhnout díky neutuchajícímu vývoji nových technologií. Za normálních okolností by 360 gramů peří na teplotní komfort –8 °C nestačilo. Rab ovšem vyvinul Thermo Ionic Lining Technology (TILT), která lemuje vnitřek spacího pytle.

      Thermo Ionic Lining Technology (TILT)

      Jedná se o průkopnickou ochranu pro nejnáročnější uživatele, kteří počítají každý gram, ale nechtějí přitom snížit svůj tepelný komfort.

      Ve zkratce jsou jednotlivá vlákna tkaniny pokryta extrémně tenkou vrstvou titanu, což pomáhá odrážet vyzařované teplo uživatele zpět k tělu a zvýšit tak tepelný komfort, aniž by to ohrozilo prodyšnost tkaniny nebo zvýšilo celkovou hmotnost spacího pytle.

      Při laboratorním testování se ukázalo, že při využití technologie TILT se zvýšila účinnost spacáku až o 32 % oproti modelu s klasickou tkaninou se stejným množstvím peří. Na termo kameře je hezky vidět, že vnější teplota spacího pytle bez technologie TILT je o 8 °C teplejší než u Mythicu 400, což potvrzuje vyšší tepelné ztráty u “klasického spacáku”.

      Vyrobeno ve Velké Británii

      Je to téměř 40 let co Rab Carrington v malém domě v Sheffieldu začal ručně šít první spací pytel, který ponese jeho jméno. První návrhy vycházely z jeho horských zkušeností. Základem bylo vytvářet kvalitní, lehké a teplé spací pytle, které budou v horách dobře sloužit. Právě takové věci Rab dělá – lehké a spolehlivé.

      Přemýšlí nad detaily, přichází s novými materiály. Jako když v 90. letech poprvé použil tkaninu Pertex, z níž dodnes vznikají ty nejodolnější péřové výrobky nebo nepromokavé oblečení, které sbalíte do malého balíčku. Bavíme se tady zkrátka o vybavení, které raději opravíte než vyhodíte.

      Rab dlouhodobě patří k absolutní světové špičce ve vývoji a produkci péřových výrobků. Spací pytle Rab jsou plněny v továrně v Derbyshire ve Velké Británii. To zajišťuje absolutní kontrolu nad tím, že spací pytle nebyly nikdy nevhodně skladovány nebo stlačeny.

      Rab Carrington

      Rab Mythic Ultra 360

      Na trhu jen stěží najdete lepší spacák s takto extrémně nízkou hmotností, teplotním komfortem a technickou propracovaností. Mythic Ultra 360 si najde místo tam, kde se počítá každý gram, ale přitom nechcete ztrácet na komfortu. Perfektní volba pro ultra-dlouhé treky, adventure závody a všechny druhy alpinistických aktivit, kde jsou rychlost, efektivita a nízká hmotnost vybavení na prvním místě!

      Vnější látka spacáku je z nejlehčího používaného materiálu současnosti – 7D nylonu. Ten i přes svou nízkou hmotnost nabízí vysokou pevnost, větruodolnost, sbalitelnost a perfektní prodyšnost. Vnitřek spacáku je vyroben ze stejného 7D nylonu, ovšem již doplněn technologií TILT. Tkanina má samozřejmě špičkovou vodě odpudivou úpravu DWR. Spaní pod širákem a ranní rosa tedy nebude spacáku dělat nejmenší problém.

      Konstrukce a tvar spacáku

      I přes svoji extrémně nízkou váhu výrobce spacáku neubral na prostoru. Naopak, hubeňouři si budou lebedit kolik je uvnitř prostoru, ale bez problému se do něj vejdou i chlapíci s pořádnými rameny a 95 kg! V rámci co největší váhové úspory má spacák „pouze” poloviční, dvoucestný YKK zip. Ten končí na úrovni boků je uvnitř zateplený légou vyplněnou peřím. Zip je pouze na levé straně.

      Od roku 2019 Rab používá u všech spacáků nový inovativní design a především rozdílné tvary komor – ty nejsou rovné ale ve tvaru písmene V. Díky tomu se podařilo naplno využít vlastností peří, zabránit vzniku studených míst a většímu pohybu náplně v komorách. Peří se tak daří udržet i na středu komor a zajistit tak udržení tepla po celou noc.

      Hydrofobní peří od Nikwax

      Spacák je naplněn nejkvalitnějším husím peřím s hydrofobní úpravou od firmy Nikwax s plnivostí 900 cuin. Díky tomu spacák působí až neskutečným, nadýchaným dojmem. Hydrofobní úprava peří snáší lépe vlhkost, rychleji schne a opět nabírá plný loft. Samozřejmostí je certifikace původu peří R.D.S.

      Jak hydrofobní peří odolává vlhkosti? Podívejte se...

       

      Vybavení spacáku Mythic Ultra

      Rab myslel především na design a technické detaily spacáku. Inovativní konstrukce komor omezuje tolik nechtěný pohyb peří. I přes svoji nízkou hmotnost je spacák velmi prostorný. Povedla se technicky promyšlená kapuce a perfektní, tvarovaný vnitřní límec. Vše se dá samozřejmě pohodlně stáhnout. 

      Tvarovaný vnitřní límec

      Tvarovaný vnitřní límec

      Skvělý je především prostor na nohy - foot box, který je ve tvaru jakési ploutve. Díky lichoběžníkové konstrukci komor tomu máte mnoho prostoru na nohy a zároveň se eliminuje vznik studených míst.

      Komfortní teplota je u Rabu měřena nově podle normy EN1357:2016. Samozřejmě všichni jsme ale odlišní a proto je třeba zde uváděné teploty brát spíše jako průvodce pro vhodný výběr spacího pytle. Norma EN1357:2016 vychází z parametrů standardního muže – 25 let, 173 cm, 73 kg a standardní ženy – 25 let, 160 cm a 60 kg a uváděné teploty jsou průřezem sérií měření z horní hranice teploty, kdy je člověk schopen spát celou noc bez probuzení až po extrémní teplotu, která určuje minimální teplotu při které může člověk přežít. Rab uvádí:

      • komfortní teplotu –2 °C (ideální teplota ze které byste měli vycházet při výběru spacáku)
      • limitní teplotu –8 °C (teplota při které může standardní muž zůstat v klidu 8 hodin aniž by se probudil)
      • extrémní limit –27 °C (měla by se brát jako návod, jak by spacák fungoval v nouzové situaci. Nikoliv jako doporučený případ použití. Vztahuje se na teplotu při které standardní žena může zůstat 6 hodin bez rizika úmrtí na podchlazení).
      • Krom toho Rab uvádí „Rab limit” –8 °C. Ten vychází z vlastních zkušeností a zkušeností sportovců a je brán jako rozumná hranice použitelnosti spacího pytle.

      Teplotní rozmezí spacáku Rab Mythic Ultra 360

      Teplotní rozmezí spacáku Rab Mythic Ultra 360

      Detaily spacáku

      •     hmotnost 606 gramů (bez skladovacího pytle a kompresního, nepromokavého obalu)
      •     náplň 360 g hydrofobního (vyvíjeno s Nikwaxem), husího peří s plnivostí 900 cuin
      •     délka Regular vhodná pro postavy do 185 cm
      •     vnější materiál 7D nylon s vodě odpudivou DWR úpravou
      •     vnitřní materiál 7D nylon s technologií TILT
      •     poloviční obousměrný zip YKK u levé ruky
      •     obchod v ramenou 160 cm, v pase 134 cm, v nohou 102 cm
      •     inovativní konstrukce komor
      •     ergonomická, stahovací kapuce a vnitřní límec
      •     lichoběžníková konstrukce komor eliminující vznik studených míst a posun náplně v komorách
      •     dodáváno s nepromokavým, kompresním obalem a skladovacím pytlem
      •     vyrobeno v U.K.

      Rab Mythic Ultra 360

      Rab Mythic Ultra 360

      Rab Mythic Ultra 360

      Rab Mythic Ultra 360

      Rab Mythic Ultra 360

      Značka

      Rab
      QSI-35-BL-LZ

      Parametry

      Záruka
      2 roky
      Země původu
      Velká Británie
      ean13
      821468910577

      Nevíte si rady? Zavolejte nebo nám napište, rádi vám poradíme.

      Komentáře (0)

      Související články na blogu