Rab Syncrino MID - merino mikina jak vyšitá

- Categories : Recenze a testy

Nová mikina značky Rab s názvem Syncrino MID si zasluhuje pozornost hlavně proto, že jde o nepřímého nástupce mikiny Rab Alpha Flux, které byla  takovým bestlellerem, že když výroba modelu skončila, někteří zákazníci si brali i druhou „do zásoby“. Ať už jde o materiál Polartec Alpha, nebo střih, zkrátka nebylo co vytknout. Co bylo jedinečné, byl komfort, který mikina poskytovala. Zkrátka hranice byly pokořeny a pro mnoho lidí se stala druhou kůží. 

Rab Slpha Flux

Rab Alpha Flux

 

Nicméně Alpha Flux se už nevyrábí a namísto ní tady máme Syncrino MID. Mikina Rab Syncrino MID měla dorazit ž v září 2021, ale opožděná výroba kvůli komunistickému viru z Wuchanu způsobila, že dorazila až na hromnice 2022. Prohlédněte si ji… 

Rab SyncrinoRab SyncrinoRab SyncrinoRab Syncrino

Rab Syncrino MID 

Jaká je mikina Rab Syncrino MID?

Delší testování poskytne více podnětů a zkušeností, ale pro představu jestli koupit nebo nekoupit už nějaké zkušenosti mám. Navíc ji budu srovnávat s mikinou Rab Alpha Flux.

Můj první dojem byl, že jsem se oblékal do vaty. Jestli je pocit v Alpha Flux extra příjemný, tak v Syncrino MID je extra-extra příjemný. Čím to? Samozřejmě za to může merino vlna. Hlavní materiál jí obsahuje 31 % a tak je na omak, a hlavně z vnitřní strany, mikina superlativem pohodlnosti a komfortu. Gramáž mikiny je 230 gramů/m2.

Syncrino MID je stejně jako Alpha Flux hybridní, skládá se tedy z různých materiálů, tak jak se na špičkovou mikinu pro pohyb sluší a patří. Panely na bocích, které přecházejí přes podpaždí až k polovině předloktí ještě lépe odvětrávají, protože tkanina zde má o třetinu nižší gramáž. Ale protože obsahuje vyšší poměr merino vlny, 44 %, tak by měla jako druhá a poslední vrstva být teplejší, než flecové panely použité u mikiny Alpha Flux.

Konečně Syncrino MID je celkově teplejší, než Alpha Flux. Bude tedy vhodná do velmi studeného počasí. A proto bude zajímavý i model Syncrino Light Pull-on, který má gramáž 160 g/m2.  

Pružnost přináší funkčnost

Druhá velmi příjemná vlastnost je vysoká elasticita. Mikina příjemně obejme štíhlou atletickou postavu, ale padne i holkám krev a mlíko. Je ohromně poddajná. Čas ukáže nakolik si udrží svůj střih po opakovaném praní.

Mikina Alpha Flux po asi 40 cyklech praní už nebyla tak elastická a začala se natahovat, ale vzhledem k  četnosti používání a opotřebení je to zcela normální.

Rab Syncrino MID  Rab Syncrino MID

Syncrimo MID na různých postavách

Kapsy

Kapsy jsou povedené. Pánská varianta má náprsní kapsu na srdci, dámská na levé paži. Zip na pánské měří 12 cm a zatímco do pánské kapsy se vejde i více než objemný smartphone (což není zdravé, protože je u srdce), do té dámské vložíte pouzdro s kreditkami a klíče od bytu. Dámská kapsa je na levé paži a délka zipu je 8 cm. 

Kapsa Rab Syncrino MID  Kapsa Rab Syncrino MID

Zajímavé bude také sledovat nakolik bude Syncrino MID zvládat velké teplotní rozsahy. Alpha Flux byla na tomto poli naprostou špičkou.

Prozatím jsem ji testoval při teplotě kolem 0 °C jako střední vrstvu a oproti Alpha Flux mi bylo tepleji.

Mikina Rab Syncrino MID 2022 – fakta

Doporučená maloobchodní cena: 4 580 Kč 

Již nedostupný model Rab Alpha Flux (pro srovnání) MOC: 4 180 Kč

 

Pánská varianta

Hmotnost: 383 gramů (velikost M)

Hlavní tkanina - směs S-230 Merino Polyester (69 % polyester, 31 % merino vlna [18,9 mikronů]) (230 g/m²)

Vedlejší tkanina - S-160 Merino Polyester Blend (44 % merino vlny [17,5 mikronů], 56 % polyesteru) (160 g/m²). 

Střední délka zad (velikost M): 71 cm

délka zipu na náprsní kapse 12 cm

 

Dámská varianta

Hmotnost: 322 gramů (velikost S)

Hlavní tkanina - směs S-230 Merino Polyester (69 % polyester, 31 % merino vlna [18,9 mikronů]) (230 g/m²)

Vedlejší tkanina - S-160 Merino Polyester Blend (44 % merino vlny [17,5 mikronů], 56 % polyesteru) (160 g/m²). 

Střední délka zad (velikost S): 65 cm

délka zipu na kapse na levé paži 8 cm

 

Sdílet